Core Ny Teknik byter namn till TIN Ny Teknik

Finansinspektionen har godkänt att fonden Core Ny Teknik byter namn till TIN Ny Teknik den 6 april 2020.

Vacker naturmiljö med berg, vatten och skog som signalerar framtidstro. TIN Fonders logotyp.

Efter att ha blivit eget fondbolag i januari 2020 så har vi nu kommit till ett steg i TIN Fonders affärsutveckling där det är mer logiskt att namnge fonden TIN Ny Teknik. Vi döpte fonden till Core Ny Teknik innan vi startade i februari 2019. Nu har vi kommit till den punkt där vi vill förenkla så att fonden associeras med fondbolaget på ett tydligare sätt.

”Det här är ett naturligt steg i fondbolagets utveckling” säger Tomas Lundmark, VD på TIN Fonder. ”Efter migrationen från fondhotell till eget fondbolag i januari tar vi nu ytterligare ett logiskt steg i bolagets affärsutveckling. Fonden TIN Ny Teknik kommer vara kopplad till TIN Fonder och Carl och Eriks förvaltning på ett tydligare sätt.”

Samtidigt genomför vi mindre förändringar av fondbestämmelserna. Bland annat inför vi nya andelsklasser, vilket gör det möjligt för allmänheten att handla fonden i euro, norska kronor samt brittiska pund.

”Efter att namnbytet verkställts kommer vi att fortsätta vårt fokus på nya produkter. Vi vill bygga ett digitalt fondbolag som investerar i teknik och innovation. I dialog med våra kunder och samarbetspartners vill vi under 2020 lansera fler fonder” fortsätter Tomas Lundmark, VD på TIN Fonder.

Dela