fbpx

Vanliga frågor

Nedan finns de vanligaste frågorna. Har du en annan fråga eller fundering, kontakta oss på info@tinfonder.se

Frågor TIN Fonder

Du kan prenumerera på vårt månadsbrev nedan eller följ fondens twitterkonto @tinfonder. Vi lägger även ut löpande uppdateringar under TIN filmer, samt på fondens Youtube-konto.

Fonden TIN Ny Teknik finns i dagsläget hos Avanza, Nordnet, SEB, Handelsbanken, Nordea, Skandia samt de flesta banker och pensionsplattformar. För fullständig lista klicka här.

Fonden går att köpa via de flesta svenska banker om man frågar. Kontakta gärna din bank i första hand och fråga ifall fonden går att köpa eller kontakta oss så kan vi guida i rätt riktning. Hör gärna av dig om du saknar oss på någon plattform.

Du kan nu bli direktkund hos TIN Fonder och vi erbjuder i dagsläget ISK och fonddepå. Man kan spara som privatperson, minderårig eller företag. Vi erbjuder även månadssparande via autogiro och spara som gåva.

Vi tror på öppen dialog. Många gånger har våra kunder även hittat intressanta bolag att investera i. Maila gärna oss om idéer om bolag eller tips om hur vi kan bli bättre. Vi har dessutom ett månadsbrev som våra kunder kan prenumerera på som berättar vad som hänt i fonden under föregående månad.

Vi kommer löpande utvärdera möjligheten att starta fler fonder inom Teknik och Innovation. Vi har flera idéer som vi tror på starkt inför framtiden och ledordet blir fonder som vi gärna själv hade velat investera i.

Vi tror att fler måste engagera sig för att behålla de bästa digitala bolagen i Sverige och Norden. För att främja tillväxt och välfärd i regionen vill vi aktivt förhindra att våra bästa bolag försvinner till utlandet. Vi vill också arbeta aktivt för att få fler tillväxtbolag till nordisk börs.

Ja! Vi tror på pilotskolan och vi uppmuntrar alla anställda att månadsspara i de egna fonderna.

Vi tror att data kommer bli mer värt i framtiden och därför bygger vi vår dataplattform TIN Analytics för att kvantitativt mäta hur fondens bolag utvecklas. Vi gillar att ta reda på saker själva och tror det finns ett stort värde i primärdata.

Vi lägger mycket tid på att träffa alla bolag vi investerar i. Vi tror att aktivt välja ett fåtal bolag inom teknik och hälsa kan ge en bättre avkastning över tid än att passivt investera i alla bolag som finns.

Frågor TIN Ny Teknik

Fonden investerar i innovativa bolag inom teknik och hälsa, med ett fokus på bolag som kan visa hög tillväxt kombinerat med hög lönsamhet.

Fondens förvaltningsavgift är 1,50% och aktuell årlig avgift finner ni i fondens faktablad.

Fonden har möjlighet att ta ut en avgift om 2% vid försäljning om det görs inom 30 dagar från köpet. Än så länge har TIN Fonder aldrig tagit ut en sådan avgift utan avgiften är menad att avskräcka från t.ex. ”swing-trading” från andra fonder.

Normalt har fonden mellan 40 och 60 bolag i portföljen.

Vi tror på dialog och påverkan snarare än exkludering. Fondens fokus gör att vi undviker att investera i många kontroversiella sektorer och har ett lågt utsläpp av koldioxid. Vi strävar också efter att skydda och stärka det lokala ekosystemet av innovativa bolag.