15 DEC 2022

Nya TIN Analytics lanserad

Vi brukar skämtsamt säga att TINA är den som jobbar hårdast på kontoret. Varje dag ger hon sig ut på en jakt på internet och när hon kommer tillbaka har hon med sig över 600 000 datapunkter som vi kan analysera i vårt helt egenutvecklade verktyg - TIN Analytics.

Redan när TIN Fonder startades hade vi visionen om ett verktyg där vi kan ta "tempen" på nuvarande och potentiella innehav genom att plocka upp data och statistik från olika delar av internet och samköra i ett lättbegripligt verktyg. Det gör att vi, utöver traditionella analysverktyg och den dialog vi för med företag, kan få helt oberoende siffror att jämföra med - som vi dessutom samlat in själva.

Eftersom dessa datapunkter är helt oberoende blir TIN Analytics alltså ett helt naturligt komplement för oss. Vi har möjlighet att känna en trygghet då vi kan följa dessa siffror mellan kvartalsrapporter, men det ger oss också möjlighet att spana på trender och hålla oss uppdaterade på detaljnivå när vi för dialog med såväl existerande som potentiella innehav.

Nu släpper vi lös verktyget

Vi har länge haft en version av TIN Analytics publicerad publikt, men under det senaste året har vi jobbat intensivt och gjort om väldigt mycket från grunden. Utifrån lärdomarna av tidigare versioner har vi byggt en helt ny version, och nu är den äntligen redo att släppas fri till alla er som är intresserade!

I den nya versionen av TIN Analytics så får du tillgång till en stor mängd data. Bland annat har vi tillgång till statistik från plattformarna Steam, Twitch, Microsoft Store, Xbox och Reddit. Från dessa datakällor kan man exempelvis hitta information om några av våra innehav såsom Embracer Group, Paradox Interactive, Take-Two Interactive och Frontier Developments men även från en hel del andra bolag som finns på dessa plattformar. Vi har även publicerat en separat "tracker" för vårt största innehav i TIN Ny Teknik, Evolution.

Hur får jag tillgång?

Det är helt gratis och du når all information genom att gå in på "Våra fördelar" -> "TIN Analytics" i navigationsmenyn här på hemsidan, eller så kan klicka dig vidare här direkt till TIN Analytics. Den data vi har publicerat i dagsläget är bara en bråkdel av den informationen vi har tillgång till internt, men vi kommer att öppna upp med mer data och fler funktioner kontinuerligt.

Det är också helt fritt att återpublicera skärmklipp och delar av statistiken så länge ni refererar till oss och inte tar betalt för det. Om du är det minsta tveksam så tveka inte att höra av dig till oss så kan vi reda ut eventuella frågetecken, samma gäller ju givetvis om ni har någon idé på hur vi kan utveckla plattformen med nya "trackers" eller funktioner.

Jag vill veta mer!

Varje kvartal har vi en livestream där vi går igenom det gångna kvartalet och gör reflektioner. Under livestreamen visar våra förvaltare Carl & Erik data från TIN Analytics och du har även möjlighet att ställa frågor direkt till dem i chatten. Du hittar livestreamen i våra sociala medier och här på vår hemsida under TIN Live, där kan du även knappa in ditt telefonnummer så får du en SMS-påmminelse strax innan livestreamen startar, så du inte missar den!

Hannes Wideteg
Felix Eklöf

Dela

Riskinformation
Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för våra fonder finns att hämta på vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare.
Edit cookie settings