Spara till barn

Våra barn och barnbarn kommer med största sannolikhet få ta del av en fantastisk framtid. Innovation för människan framåt, och vi förväntas leva ett längre och friskare liv. Att starta ett barnspar bidrar till att både utveckla framtiden, men skapar också möjligheter för nästa generation att få ta del av utvecklingen.

Riskinformation
Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för våra fonder finns att hämta på vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare.

Joels tips för ett lyckat sparande till barn

För många nyblivna föräldrar är kanske inte ett barnspar bland det första man tänker på. Vardagssysslor, sömn och kärlek ockuperar en stor del av tankarna. Och vuxenlivet för barnen är långt bort – sparandet går väl att skjuta upp? Men fråga vilken mor- eller farförälder som helst. Tiden gick fortare än förväntat. Från blöjbyten till skolstart och avslutningar.

Nedan svarar Joel på några av de frågor som många tänker på när de ska komma igång med ett sparande till sitt barn eller barnbarn.

Vilka fördelar har ett barnspar?

Utöver kapitalet kan ett sparande som växer över tid också inspirera dina barn eller barnbarn till en hälsosam inställning till pengar och konsumtion. Genom att involvera barnen vid uppföljningar förbättrar vi förutsättningarna att de ska kunna balansera sin privatekonomi i framtiden. De kommer absolut vara bättre förberedda än de som får en klump pengar utan att förstå vilket (tids)arbete som ligger bakom sparandet.

Hur mycket behöver jag spara?

Att hjälpa barnen att spara till en kontantinsats för exempelvis studier på annan ort kan på förhand verka övermäktigt. Men med ett långsiktigt fondsparande med stöd av exempelvis barnbidraget är det möjligt att komma en bra bit på vägen. Eftersom horisonten är så lång blir aktiefonder ett naturligt alternativ.

Tiden är din bästa vän

Det viktigaste är att komma i gång så snart som möjligt eftersom ränta-på-ränta-effekten blir som mest kraftfull i slutet av sparperioden. Det bästa vore kanske om du började igår, men det näst bästa är att börja idag.

Vi vill alla våra barns bästa. Även finansiellt.

Starta ditt sparande

Vilken bank sköter du helst dina investeringar via?

Vanliga frågor

Månadsbrev

Månadsbrevet innehåller våra insikter kring aktiemarknaden och nya händelser i våra fonder.

Edit cookie settings