Nyheter om aktier, börsutveckling och investeringar

Månadsbrev
1 DEC 2023

November 2023 – Ett steg framåt

Under denna period bevittnade vi en uppmuntrande förändring på marknaden. Nyhetsflödet var fortsatt livfullt med rapporter för tredje kvartalet.
Artikel
29 NOV 2023

Q3-rapporterna för de 10 största positionerna i TIN Ny Teknik

Inför rapportperioden var osäkerheten monumental efter en höst med fallande kurser. Särskilt för oss som fokuserar på nordiska små- och mellanstora bolag. Kunde Q3-rapporterna förbättra investerarnas syn på bolagen?
Artikel
10 NOV 2023

När vänder börsen?

Varje kris och situation på börsen är unik. Men vi är många som suttit och tittat på gamla grafer och pekat. Där, när priserna var så låga, då skulle man köpt. Är vi i det läget nu när börsen vänder?
Månadsbrev
1 NOV 2023

Oktober 2023 – Wall of worry

Försöker vi tyda hur marknaden betett sig mot slutet av perioden ser vi en allmänt spridd pessimism, missmod bland många aktörer på marknaden och tecken på panik i vissa kursrörelser.
Artikel
30 OKT 2023

Hur går börsen 2024?

Att vara börsinvesterare har under de senaste två åren varit allt annat än en dans på rosor. Krig, skenande inflation, stigande räntor och en blivande lågkonjunktur(?) har tydligt satt sina spår i aktiekurserna sedan börstoppen januari 2022.
Artikel
3 OKT 2023

Q2-rapporterna för de 10 största positionerna i TIN World Tech

TIN World Tech har delvis varit en AI-vinnare under 2023, vilket vi gläjds åt. Men fonden är inte bara ett spel på AI. Bolagen är världsledande i sin respektive nisch med tydliga vallgravar. Här summerar vi de 10 största positionerna i fonden och deras Q2-rapporter.
Månadsbrev
2 OKT 2023

September 2023 – Re: sentiment

Ibland är bästa prognosen för morgondagens väder ”samma väder som idag”. På liknande sätt följde september upp föregående månad med en i princip lika negativ utveckling. Därmed besannade verkligen det tredje kvartalet sitt säsongsmässiga dåliga rykte på aktiemarknaden.
Artikel
20 SEP 2023

TIN Governance – teori, filosofi och praktik

Bolagsstyrning – i finanskretsar även känt som corporate governance – är grundbulten i vårt hållbarhetsarbete.
Artikel
19 SEP 2023

Q2-rapporterna för de 10 största positionerna i TIN Ny Teknik

Q2 2023 blev en slagig rapportperiod men kraften i de innovativa bolagen skapar tillväxt även under tuffare förutsättningar.
Riskinformation
Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för våra fonder finns att hämta på vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare.
Edit cookie settings