Nyheter om aktier, börsutveckling och investeringar

Artikel
9 OKT 2024

Halkar Sverige och Europa efter i AI-utvecklingen på grund av reglering?

Sverige och Europa riskerar att tappa sin konkurrenskraft inom AI på grund av strikta regleringar. För att främja innovation och säkerställa en ledande position globalt bör vi balansera reglering med utveckling.
Månadsbrev
1 OKT 2024

Är aktier en vintersport?

September har inte bästa ryktet i börsalmanackan, utan brukar vara en av årets svagaste månader. Månaden inleddes också med fallande kurser, men världens börser repade sig alltmer efterhand och slutade mer eller mindre oförändrade. Fonderna utvecklades i stort sett i linje med marknaden som helhet.
Artikel
19 SEP 2024

Q2-rapporterna för de 10 största positionerna i TIN World Tech

Rapportsummering från våra topp 10 i TIN World Tech: NVIDIA, Microsoft, Novo med flera!
Artikel
18 SEP 2024

Q2-rapporterna för de 10 största positionerna i TIN Ny Teknik

Volatiliteten har slagit till. Bästa medicinen mot flyktkänslor är att förstå vad man äger och varför man äger det. Såhär levererade de 10 största positionerna i TIN Ny Teknik!
Månadsbrev
2 SEP 2024

Flash Crash?

Vi flaggade i förra månadsbrevet för att geopolitisk risk tenderar att öka över sommaren. Det kanske inte strikt var geopolitik som orsakade det kraftiga börsfallet i början av augusti, utan snarare en allmän oro bland marknadens aktörer.
Artikel
23 AUG 2024

TIN Analytics

TINA är den anställda som jobbar hårdast på kontoret. Varje dag ger hon sig ut på en digital jakt på internet och när hon kommer tillbaka har hon med sig över 600 000 datapunkter
Månadsbrev
1 AUG 2024

Bra sommarrapporter

Rapportperioden för det andra kvartalet kan liknas vid en kamel – den har två pucklar. Ett antal bolag släppte sina rapporter under juli, medan en lika stor grupp kommer att rapportera under augusti. Rimligen är det semestrar som påverkar och rapporttidpunkt beror på om man hinner få färdigt siffrorna innan eller måste vänta till efter.
Press
4 JUL 2024

Statement ChemoMetec Ahead of AGM

Following a total of eight changes in senior management (CEO and CFO) positions at ChemoMetec in the last five years, our assessment is that there is a need for structural quality improvement in the governance of the company.
Månadsbrev
1 JUL 2024

Risker och Möjligheter med AI

Marknadssentimentet tog ett steg tillbaka under perioden, åtminstone i Norden. På den globala arenan fortsatte marknaden att drivas uppåt, inte minst av entusiasm kring artificiell intelligens (AI) generellt och Nvidia specifikt. Samtidigt fångade Nvidia stort medialt intresse när historiens största värdetapp registrerades av aktien i mitten av juni. Trots detta steg aktien med cirka 12 procent under perioden och har gått upp 150 procent YTD.
Riskinformation
Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för våra fonder finns att hämta på vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare.
Edit cookie settings