Hälsorevolution

Framstegen inom biologin går  framåt ofattbart snabbt. Samtidigt fortsätter datakraften förbättras i oförminskad takt – på 20 år har en vanlig dator blivit 4000 gånger kraftigare. Kombinerar vi dessa två trender förstår vi hur forskningen kunde ta fram nya vaccin på nio månader snarare än nio år, vilket hade varit det historiskt normala.

Riskinformation
Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för våra fonder finns att hämta på vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare.

Erik om hälsosektorn

Vi lever i snitt allt längre, i många fall också mer hälsosamt. Samtidigt är detta en utmaning för sjukvården, då fler människor befinner sig i typiskt sett mer vårdkrävande åldrar samtidigt. Hur ska samhället klara detta?

Digitala hjälpmedel är en förutsättning för att samhällen ska klara framtidens vårdutmaning.

Detta gäller genom hela kedjan, från utveckling av nya läkemedel och medicintekniska produkter via planerings- och effektivitetsverktyg till smartare vård i hemmet.

Mjukvara är en central drivkraft

Mjukvara används i allt från maskininlärda algoritmer som räknar fram hur ett optimalt vaccin ska se ut, till AI-baserade diagnos- och planeringssystem. Innovation är stark även på hårdvarusidan, där trenden går mot mindre, bättre, billigare på de flesta håll.

Robotar kommer knappast att ersätta människor helt i vårdsituationer, men robotik kan bli en stor hjälp för vårdpersonal som har att hjälpa fler människor på allt mer avancerade sätt. Endovaskulära operationer (där man går in i blodomloppet via ljumsken hela vägen upp till hjärta eller hjärna) är ett bra exempel. Vi är alla unika individer och har unika blodomlopp. Med hjälp av svenska bolaget Mentice mjukvara kan kirurgen simulera resan i just din kropp. En bättre förberedd operation går snabbare och har större chans att bli lyckad.

Vi blir inte bara allt äldre utan allt friskare, tack vare innovativa bolag

Starta ditt sparande

Vilken bank sköter du helst dina investeringar via?

Vanliga frågor

Månadsbrev

Månadsbrevet innehåller våra insikter kring aktiemarknaden och nya händelser i våra fonder.

Edit cookie settings